Cap Tancament de línies públiques. Reducció de ràtios. Desmassificació de la secundària. Construcció d'instituts.

05 de febrer 2016

L’Ajuntament de Montcada i Reixac s’adhereix a un manifest comarcal en defensa de l’escola pública

La Veu.cat. L’Ajuntament de Montcada i Reixac s’ha sumat a una declaració conjunta dels municipis del Vallès Occidental en defensa de l’escola pública, en contra de les retallades en aquest àmbit que ha fet el govern de la Generalitat en els darrers anys i també com a reivindicació del paper dels ajuntaments en la planificació educativa. 

El pròxim dimarts, 9 de febrer, s’ha convocat una concentració per llegir el manifest davant la seu de la Delegació Territorial d’Ensenyament del Vallès Occidental (11 h), situada a Sabadell (Marquès de Comillas, 67-69). Les entitats, AMPA, col·lectius o les persones a títol particular poden donar suport al document, mitjançant el web www.cepvoc.wordpress.com.

El document demana al Departament d’Ensenyament que posi en valor i respecte la coresponsabilitat de les administracions locals en matèria d’educació, ja que la llei els atorga competències en temes com zonificació, reserva de places per a alumnes amb necessitats educatives especials o bé, en l’establiment de ràtios. El manifest reivindica el manteniment de totes les línies actuals cara el pròxim procés de preinscripció, la reducció de ràtios per garantir el manteniment de grups i la millora de la qualitat educativa, un pla urgent de millores dels edificis i equipaments dels centres educatius públics de la comarca i un altre pla per construir els centres públics que garanteixin una oferta suficient per a tot l’alumnat amb especial atenció a la formació professional i contínua.

En aquest sentit, la regidora d’Educació de Montcada i Reixac, Jessica Segovia, ha recordat que una de les reivindicacions locals històriques és la construcció del nou edifici per a l’institut Montserrat Miró. “Volem que es doni compliment a l’acordat al 2007, quan Ensenyament va decretar que millor que una reforma de l’actual equipament calia un de nou; des de l’Ajuntament hem donat tots els passos necessaris perquè això fos realitat, assumint unes despeses de gairebé 200.000 euros per traslladar les pistes d’atletisme i deixar lliure l’espai de Pla d’en Coll per al nou edifici; el projecte està redactat i adjudicat, però tot està aturat fa anys”, ha indicat l’edil, qui també ha destacat com a prioritats la dignificació de l’institut La Ribera i de totes les escoles de primària. “D’aquests projectes també demanem en un calendari d’actuació”, ha expressat Segovia.

El document insta la Generalitat a suprimir els concerts a les escoles d’elit que segreguin per sexe i a obrir un procés obert a tota la comunitat educativa per revisar l’actual model educatiu i consensuar un nou marc legal fruït d’un gran pacte per l’educació que organitzi el sistema educatiu a Catalunya, adaptat a la nova realitat política i a l’actual context econòmic, social i demogràfic. El pròxim dimarts, 9 de febrer, s’ha convocat una concentració per llegir el manifest davant la seu de la Delegació Territorial d’Ensenyament del Vallès Occidental (11 h), situada a Sabadell (Marquès de Comillas, 67-69). Les entitats, AMPA, col·lectius o les persones a títol particular poden donar suport al document, mitjançant el web www.cepvoc.wordpress.com.