Cap Tancament de línies públiques. Reducció de ràtios. Desmassificació de la secundària. Construcció d'instituts.

24 de gener 2016

Comunitat educativa i sindicats es mobilitzen per evitar la reducció de grups de P3

La Generalitat planteja el tancament de 20 aules de P3 al Baix Llobregat.

La Generalitat justifica aquesta mesura en la baixa natalitat i en les famílies immigrades que tornen al seu país. Pels sindicats, això no pot valdre com justificació, ja que entenen que “els criteris en que es basen són els economicistes davant de qualsevol criteri pedagògic, social i educatiu”.

SANT BOI, CORNELLÀ, SANT FELIU, ESPLUGUES I ESPARRAGUERA ESTARIEN ENTRE ELS MUNICIPIS AFECTATS

Els sindicats entenen que precisament aquesta situació –baixa natalitat i famílies que tornen al seu país d’origen- “pot ser una oportunitat” de millora del sistema educatiu. A més, consideren que “existeixen altres mesures” que podrien evitar el tancament d’aquestes aules de P3. Segons calculen, la mesura pensada per Ensenyament posa en perill 42 llocs de feina.

La campanya de mobilitzacions té com a principal objectiu evitar el tancament d’aquestes aules de P3. En concret, des del sindicat anuncien concentracions davant els Serveis Territorials del Baix Llobregat tots els dilluns i dimecres, a més d’una recollida de signatures en contra d’aquesta mesura. Compten amb el suport als plens municipals del Baix Llobregat d’ERC, PSC i ICV. Segons el digital ElFar.cat, Podem –i les seves diferents sigles municipals- podrien donar-hi suport també.

La previsió de tancament d’aules de P3 afecta particularment als municipis de Cornellà, Sant Boi, Sant Feliu, Esplugues i Esparraguera, tot i que no es descarten afectacions a d’altres municipis.